Plafondeilanden

De plafondeilanden zweven als het ware onder uw bestaande plafond waardoor tweezijdige geluidsabsorptie bereikt wordt. Hierdoor wordt de akoestiek van een ruimte aanzienlijk verbeterd. De panelen kunnen aan het plafond en aan de wand bevestigd worden.

akoestische plafond platen panelen eiland ecophon rond
Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Wat zijn plafondeilanden?

Plafondeilanden worden net als een compleet systeemplafond ingezet om akoestiek in een ruimte te verbeteren. Het zijn vrijhangende, geluiddempende panelen gemaakt van glas- of steenwol. Plafondeilanden hebben een hoog geluidsabsorptievermogen en verminderen galm in een ruimte. Plafondeilanden hebben als voordeel dat er plaatselijk gedempt kan worden, maar ook is het mogelijk om over een groot oppervlak van het plafond eilanden te plaatsen. De akoestische panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en zijn indien gewenst op verschillende hoogtes op te hangen. Daarnaast zijn plafondeilanden ook op de wand aan te brengen.

Veel ontwerpmogelijkheden

Plafondeilanden zijn een perfecte oplossing wanneer een wand tot wand plafond niet mogelijk is, of als de inhoud van de ruimte gehandhaafd moet blijven. Daarnaast bieden ze een goede uitkomst wanneer een gebouw gebruikt maakt van betonkernactivering: verwarming van het gebouw vanuit het beton. Het plaatsen van een traditioneel systeemplafond is dan niet mogelijk, maar het ophangen van plafondeilanden kan hierbij wel gerealiseerd worden. Met de industriële trend die in veel nieuwbouw kantoren steeds vaker voorkomt wordt ook veel gebruik gemaakt van betonkernactivering. Met zijn minimalistische look speelt het plafondeiland dus in op zowel functionaliteit en sfeer.

Akoestische plafondeilanden

Het voordeel van een plafondeiland tegenover een systeemplafond is dat de plafondeilanden aan beide zijden geluidsgolven kunnen opvangen. Dit komt omdat de plafondeilanden met een afstand aan het bouwkundig plafond worden gehangen. Doordat de ruimte tussen het plafondeiland en het bouwkundig plafond zorgt voor extra geluidsabsorptie door het paneel, heeft u er minder materiaal nodig dan wanneer u geluidsabsorptie materiaal direct op het plafond wilt aanbrengen. Een dekking van 40% van het plafond met eilanden kan hetzelfde resultaat opleveren als een volledig systeemplafond.

Plafondeilanden bestellen bij Systeemplafonds.nl

Bij Systeemplafonds.nl hebben wij akoestische plafondeilanden in verschillende formaten en afmetingen van top merken in het assortiment. Daarnaast kunt u kiezen voor plafondeilanden met verlichting, of in een andere kleur dan wit. Neem contact op voor alle mogelijkheden en wij zullen u te woord staan met een professioneel advies.