Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud plafond

Metal stud plafond

Een metal stud plafond: simpel en strak

Wilt u een nieuw of verlaagd plafond in uw ruimte? De voor de hand liggende keuze is vaak een systeemplafond, maar misschien is een metal stud plafond ook wel iets voor u. Naast voorzetwanden en scheidingswanden kunt u namelijk met metalstud ook een plafond creëren. De montage is eenvoudig, doordat u de profielen makkelijk op maat kunt knippen. En doordat de profielen licht van gewicht zijn, wordt het werken aan een plafond een stuk prettiger. Nadat de naden tussen de plafondplaten gedicht zijn, kunt u het plafond op iedere gewenste manier afwerken. Tot slot zijn metal stud plafonds zeer geschikt voor ruimtes met brandwerende eisen, omdat de gipspanelen moeten voldoen aan een minimale brandklasse. Daarmee is een metalstud plafond ook nog een veilige keuze.

Een metal stud plafond maken in kleine of grote ruimtes

Voor een plafond met metal stud in een relatief kleine ruimte gebruikt u dezelfde profielen als voor een metal stud wand. De C-profielen gaan tegen de korte zijden van de ruimte en de U-profielen tegen de langere kanten.

Let op: met de reguliere metal stud profielen is er een beperkte overspanning mogelijk. Lees onder de afbeelding verder voor meer informatie over de maximale overspanning.

Er zijn ook metal stud profielen speciaal voor plafonds: C60 en U27. Deze metal stud plafondprofielen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en hiermee kunnen langere overspanningen gemaakt worden. Langere overspanningen zijn goed toe te passen in grotere ruimtes.

Benieuwd naar de mogelijkeden?

Wij adviseren u graag over de beste materialen voor uw metal stud plafond. Bel ons op 0226-741900 (maandag t/m vrijdag, 08.30-17.00 uur) of vul het contactformulier in. Via deze weg kunt u ook een vrijblijvende offerte opvragen.

Metal stud plafond max overspanning

  • De breedte van de metal stud profielen en de beplating bepalen de maximale overspanning van een metalstud plafond. Met profielen van 50 mm breed en enkele beplating met een dikte van 12,5 mm kan bijvoorbeeld een overspanning gemaakt worden van maximaal 2,55 meter. U dient dan de profielen met een tussenafstand van 30 cm te plaatsen.
  • Met metal stud profielen van 125 mm breed kunt u overspanningen maken tot wel 5 meter. En door het aanbrengen van een extra (multiplex) ophangstrook kan de overspanning zelfs nog groter gemaakt worden.
  • Het is ook mogelijk om in een gedeelte van een ruimte een verlaagd plafond met metal stud te maken. In een keuken kunt u zo bijvoorbeeld de afzuigkap in een metalstud plafond plaatsen en het plenum (de ruimte tussen het bouwkundig en metal stud plafond) kunt u gebruiken voor het netjes wegwerken van de luchtafvoerbuis. Een ideale oplossing voor het wegwerken van lelijke buizen of aanwezige bedrading.

De prijs van een metal stud plafond per m2

De prijs van een metal stud plafond per m2 wordt vooral bepaald door de grootte van het plafond. De materiaalkeuze hangt namelijk samen met de overspanning die gerealiseerd moet worden. Voor kleine plafonds met een maximale overspanning van 2,55 meter kunt u bijvoorbeeld reguliere metal stud profielen gebruiken, terwijl er voor grotere plafonds speciale plafondprofielen aan te pas komen. Daarnaast is de prijs van een plafond met metal stud ook afhankelijk van het type beplating.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud, glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Contact opnemen

Systeemplafonds.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) op 0226-741900 en via het contactformulier.

man-image

Verder lezen

Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen voor geluidsabsorptie…

akoestisch systeemplafond akoestiek geluidsisolatie plafond geluidsabsorptie platen

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Systeemplafond badkamer akoestisch plafondplaten waterbestendig vocht afstotend wit bruin plafond panelen douche toilet keuken

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa