Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Akoestische plafonds

Akoestische plafonds

Verbeter de akoestiek met een akoestisch plafond

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen namelijk voor geluidsabsorptie, waardoor galm en echo’s weggenomen worden. Een goede akoestiek heeft een positief effect op de mensen die in de ruimte verblijven. Een voorbeeld: medewerkers worden productiever, omdat ze geen last hebben van concentratieverlies door hinderlijke geluiden.

Advies van experts

Heeft u iemand nodig die met u meedenkt over de akoestiek in uw ruimte? Of wilt u advies over akoestische plafonds? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kennen de unieke eigenschappen van al onze akoestische oplossingen en kunnen u bijstaan bij zowel het verbeteren van de akoestiek in een bestaande ruimte, als het creëren van een goede akoestiek in een nieuw te bouwen ruimte. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Akoestische plafondeilanden van hoge kwaliteit

Bij Systeemplafonds.nl vindt u akoestische plafondpanelen van hoge kwaliteit. In ons uitgebreide assortiment hebben wij onder andere akoestische oplossingen van de bekende merken Rockfon, S.P., en Ecophon. De akoestische plafondplaten uit ons assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar en u kunt dus snel zelf de voordelen ervaren van een akoestisch plafond.

S.P. CeilingTrading Vierkant Wit

Vanaf:

€ 71,- / per stuk ex btw
Rockfon Eclipse Vierkant

Vanaf:

€ 84,03 / per stuk ex btw
S.P. CeilingTrading Rond

Vanaf:

€ 130,- / per stuk ex btw
Ecophon Solo Rond

Vanaf:

€ 214,51 / per stuk ex btw
akoestische plafondplaten plafonpanelen plafondeiland plafonds verbeteren

Hoeveel akoestische plafondpanelen zijn er nodig?

De grootte van de ruimte bepaalt hoofdzakelijk de hoeveelheid akoestische plafondplaten die er nodig is om een prettige akoestiek te creëren. Een goede vuistregel is dat voor een fijne akoestiek in een ruimte minimaal 30 à 40 procent van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende plafondplaten nodig is. En om aan de veilige kant te gaan zitten kunt u zelfs het beste uitgaan van 60 procent van het vloeroppervlak. Naast de grootte, speelt de manier waarop de ruimte gebruikt wordt een rol. Is het bijvoorbeeld een ruimte waar voornamelijk vergaderd wordt, dan zijn akoestische plafondpanelen die de spraakverstaanbaarheid verbeteren een goede oplossing.

Creëer rustige zones met akoestische plafondplaten

Een plek waar werknemers rustig een telefoontje af kunnen handelen, kunnen werken zonder afleiding, of een een-op-een gesprek kunnen houden. Met akoestische plafondpanelen is het ook mogelijk om op de werkvloer rustige zones te realiseren, die een bepaalde bestemming hebben. Door een ruimte in te delen in zones met verschillende doelen en hier de akoestische oplossingen op af te stemmen, maakt u optimaal en efficiënt gebruik van de ruimte.

chill systeemplafond akoestische plafond akoestiek wit inleg
rockfon-eclipse-circle

Akoestische plafondpanelen als blikvanger

U kunt kiezen voor een onopvallend akoestisch systeemplafond, maar u kunt akoestische plafondplaten ook gebruiken als blikvanger in een ruimte. Zo hebben wij ronde plafondeilanden met verschillende diameters, maar ook grijze plafondeilanden in diverse formaten met een stoere, industriële look. Het is ook mogelijk om een beetje met een akoestisch plafondeiland te ‘spelen’, bijvoorbeeld door de platen op verschillende hoogtes te hangen. Zo zijn geluidsabsorberende plafondplaten niet alleen nuttig, maar voegen ze echt iets toe aan uw ruimte.

Op zoek naar een akoestisch systeemplafond?

Bekijk hier al onze akoestische plafondpanelen. De akoestische platen zijn verkrijgbaar in 60×60 en 60×120 en zijn verkrijgbaar in een inleg, doorzak of verdekt uitvoering.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud, glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Verder lezen

Metal stud

Bent u op zoek naar een methode om snel en simpel plafonds, voorzetwanden of scheidingswanden te maken? Metal stud plaatsen is de oplossing! Of u nu metal stud bij een schuin dak wilt gebruiken, een ruimte wilt opdelen of een wand wilt..

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa