Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Geluidsisolatie plafond

Geluidsisolatie plafond

Voorkom geluidsproblemen met geluidsabsorberende plafondplaten

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die u kunt voorkomen of op kunt lossen door te kiezen voor een geluidsabsorberend plafond. Speciale, geluidsabsorberende plafondplaten nemen de geluiden op, waardoor de akoestiek in de ruimte verbeterd wordt.

Wat is contact geluid?

Contactgeluid is geluid dat ontstaat wanneer (delen van) de constructie van een gebouw in beweging worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van een deur, het lopen over een vloer, maar ook de trillingen van een wasmachine.

Wat is luchtgeluid?

Luchtgeluid komt van een geluidsbron. Dit kan een apparaat zijn, zoals een printer of televisie, maar het kan ook gaan om verkeers- en spraakgeluiden.

Wat is flankerend geluid?

Flankerend geluid kan optreden wanneer er sprake is van een plafond dat doorloopt van het ene naar het andere pand. Wanneer u last heeft van flankerend geluid bestaat de kans dat alleen het isoleren van het plafond niet voldoende is om het probleem op te lossen en dat u ook moet denken aan wandisolatie.

Opties voor geluidsisolatie van het plafond

Ondervindt u hinder van geluiden uit de ruimte boven u? Dan is het isoleren van het plafond en het daarmee creëren van een barrière tussen de bron van het geluid en uw eigen ruimte een logische stap. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor een verlaagd (akoestisch) systeemplafond met dempers. Mocht het verlagen van het plafond geen optie zijn, bijvoorbeeld omdat het plafond al vrij laag is, dan zijn geluidsabsorberende plafondplaten een oplossing voor uw geluidsprobleem.

Sinfonia systeemplafond platen plafond panelen akoestiek

Wat geluidsabsorberende plafondplaten voor een ruimte kunnen doen

Wanneer u op zoek bent naar geluidsisolatie voor het plafond, stuit u al snel op geluidsabsorberende plafondplaten als de oplossing voor uw geluidsprobleem. Bij Systeemplafonds.nl vindt u een ruime keus aan geluidsabsorberende plafondpanelen, waarmee u snel en eenvoudig de akoestiek kunt verbeteren. Vraagt u zich af of een of meerdere plafondeilanden of een volledig akoestisch plafond een betere oplossing zijn voor uw geluidsprobleem, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Welke producten kunt u gebruiken?

De geluidsabsorberende plafondpanelen en plafondeilanden die u in ons uitgebreide assortiment vindt, zijn direct uit voorraad leverbaar en hebben ieder hun eigen, unieke eigenschappen op het gebied van geluidsabsorptie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij goed inschatten welke akoestische producten u nodig heeft voor uw ruimte. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud,glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Verder lezen

Rockfon Royal Doorzak

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Zwarte systeemplafonds

Steeds meer mensen kiezen voor een zwart plafond. Een zwart systeemplafond geeft een ruimte een chique uitstraling en wordt daarom veelvuldig gebruikt in luxe winkels en horecagelegenheden. Ook voor de (thuis)bioscoop…

Rockfon Eclipse Vierkant

Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen voor geluidsabsorptie…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa