Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Akoestiek verbeteren

Tips om de akoestiek te verbeteren (DIY & goedkoop)

Heeft u last van een hinderlijke nagalm in huis of op de werkplek en wilt u de akoestiek verbeteren? Dat kan al met een aantal simpele aanpassingen. Bovendien kan de akoestiek verbeteren ook goedkoop, helemaal als u het zelf doet. We geven u handige tips waarmee u meteen aan de slag kunt.

Wat is akoestiek?

Voordat we u tips geven, is het handig om eerst (een beetje) te begrijpen wat akoestiek nu eigenlijk is. De dingen u in een ruimte plaatst, maar ook de wandbekleding en het plafond, hebben invloed op de akoestiek. Harde oppervlaktes, zoals muren en vloeren, weerkaatsen het geluid, in plaats van het te absorberen. Zachte oppervlaktes, zoals gordijnen, gestoffeerde meubels en bepaalde decoraties zorgen wél voor geluidsabsorptie, evenals akoestische plafondplaten.

Waarom is een goede akoestiek belangrijk?

Galm in huis of op uw werkplek is niet alleen hinderlijk, het zorgt er ook voor dat u zich minder goed kunt concentreren. Slechte akoestiek is bovendien vermoeiend en kan u zelfs hoofdpijn bezorgen. Daarom is het belangrijk om de akoestiek te verbeteren. Doet u het zelf, dan is dat de goedkoopste oplossing. Of laat u adviseren door een professional wanneer het u, ondanks onze handige tips, niet lukt om de akoestiek in huis of op de werkplek te verbeteren. Maar we gaan het in ieder geval proberen; het is tijd om de akoestiek te verbeteren, DIY-stijl!

Akoestiek verbeteren? Doe het zelf!

We adviseren u om het verbeteren van de akoestiek aan te pakken in stappen. Gooi dus niet meteen uw hele inrichting om, maar maak eerst een paar aanpassingen en ervaar het verschil. Nu we weten dat zachte oppervlaktes zorgen voor geluidsabsorptie, begint u met eens goed te kijken naar de ruimte die u aan wilt pakken. Ziet u vooral veel gladde, harde oppervlakken, zoals kale muren, vloer en ramen, dan is dat een goed punt om te beginnen.

Akoestiek verbeteren DIY: gordijnen, vloerkleden en stoffen meubels

Relatief goedkope manieren om de akoestiek te verbeteren zijn het ophangen van gordijnen of het neerleggen van een vloerkleed. Ook stoffen meubels, zoals een comfortabele stoffen bank, stoffen lampenkappen en beklede eetkamerstoelen, helpen om het geluid te absorberen. Nog een tip: geribbelde en gebobbelde stoffen en oppervlakken zorgen voor extra geluidsabsorptie.

Splits grote ruimtes op

In grote ruimtes zorgen naast nagalm ook echo’s voor een slechte akoestiek. Door hoeken in de kamer te creëren onderbreekt u de geluidsgolven, waardoor deze hinderlijke geluiden afnemen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een roomdivider, of een mooie, grote plant en plaats deze op de lange wand.

Goedkoop akoestiek verbeteren: maak gebruik van accessoires

Accessoires zoals planten, kussens, plaids of schilderijen absorberen ook geluid en kunnen op die manier een bijdrage leveren aan het verbeteren van de akoestiek. Mocht u niet zo van de accessoires zijn, dan is het misschien toch goed om u eens te verdiepen in akoestische plafond- of wandpanelen. Informeer ons naar de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud, glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Verder lezen

Zwarte systeemplafonds

Steeds meer mensen kiezen voor een zwart plafond. Een zwart systeemplafond geeft een ruimte een chique uitstraling en wordt daarom veelvuldig gebruikt in luxe winkels en horecagelegenheden. Ook voor de (thuis)bioscoop…

akoestisch systeemplafond akoestiek geluidsisolatie plafond geluidsabsorptie platen

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Rockfon Royal Doorzak

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Openingstijden

Maandag: 8:30 – 17:00
Dinsdag: 8:30 – 17:00
Woensdag: 8:30 – 17:00
Donderdag: 8:30 – 17:00
Vrijdag: 8:30 – 17:00

De werktijden voor afbouwprojecten kunnen afwijken.

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa