Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Akoestiek op de werkplek

Open kantoor slechte Akoestiek modern kantoor

Zorg voor een goede akoestiek op de werkplek

Akoestiek op de werkplek is vaak nog een ondergeschoven kindje. Helaas, want ook op kantoor speelt akoestiek een zeer belangrijke rol. Een steeds grotere rol zelfs, nu meer en meer bedrijven kiezen voor ‘Het Nieuwe Werken’ en de daarbij behorende open kantoorruimtes. Stelt u zich het volgende eens voor: uw kantoorruimte is na een renovatie prachtig ingericht. Uw medewerkers hebben goed, ergonomisch meubilair tot hun beschikking, de automatisering is helemaal op orde en iedereen staat te trappelen om aan het werk te gaan. Maar na verloop van tijd neemt de goede sfeer zienderogen af. Werknemers raken afgeleid door omgevingsgeluiden, verliezen hun concentratie, raken vermoeid of geïrriteerd en hun productiviteit neemt af. In een kantoorruimte waar niet aan de akoestiek is gedacht, is dit een realistisch scenario.

Akoestiek staat voor de invloed die (de inrichting van) een ruimte heeft op de nagalm en klank van geluid. Hierbij kunt u denken aan zaken als meubilair, gordijnen en vloerbedekking, maar ook aan plafonds en wandbekleding. Akoestiek op het werk is dus minstens zo belangrijk voor een fijne werkomgeving als goede bureaustoelen en snelle computers.

De voordelen van een goede akoestiek op kantoor

Een goede akoestiek op de werkplek heeft vele voordelen. Werknemers kunnen zich beter concentreren op hun werk, doordat ze niet afgeleid raken door storende omgevingsgeluiden. Hierdoor nemen concentratie en productiviteit toe. Bovendien neemt door een goede akoestiek op de werkplek het ziekteverzuim af, want het bevordert zowel de mentale als lichamelijke gesteldheid van uw medewerkers.

Laat de akoestiek op kantoor vóór u werken, in plaats van tegen u. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor het verbeteren van de akoestiek op de werkplek te bespreken.

Akoestiek verbeteren op kantoor?

Heeft u te kampen met een slechte akoestiek op kantoor? Dan is het hoog tijd om dit probleem aan te pakken en de akoestiek op kantoor te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met akoestische oplossingen als een akoestisch plafond, plafondeilanden of akoestische wandbekleding. Ook kunt u denken aan scheidingswanden tussen bureaus. Afhankelijk van het gebruik van een bepaalde zone of ruimte zoeken wij naar passende oplossingen, om zo de akoestiek te verbeteren op kantoor. Een cluster van werkplekken waar bijvoorbeeld veel gebeld wordt, vraagt namelijk om andere akoestische producten dan een vergaderruimte of een stiltewerkplek.

Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online