Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud profielen

Metal stud profielen

Eenvoudig wanden en plafonds creëren met metal stud profielen

Bent u op zoek naar een simpele en snelle methode om wanden en plafonds te maken? Dan is metal stud een goede oplossing. Alles dat u nodig heeft zijn metal stud profielen, gipsplaten (of een ander plaatmateriaal), schroeven/pluggen en eventueel isolatiemateriaal zoals glaswol. Het monteren is relatief eenvoudig en zo kunt u binnen de kortste keren genieten van uw nieuwe wand of plafond.

Verschillende soorten metalstud profielen

Er zijn twee soorten metal stud profielen in verschillende breedtes: U-profielen en C-profielen. Om een scheidings- of voorzetwand te maken heeft u beide soorten profielen nodig. De C-profielen worden verticaal geplaatst en de U-profielen horizontaal.

  • Een C profiel metal stud wordt dan ook wel een verticaal profiel, MSV of staander genoemd.
  • Een metal stud U profiel staat ook bekend als horizontaal profiel, MSH of ligger.

Belangrijk om te weten is dat het C profiel metal stud en het metal stud U profiel dat u gebruikt even breed moeten zijn, bijvoorbeeld beide 50 mm.

Voor een plafond in een kleine ruimte kunt u reguliere metalstud profielen gebruiken. Hiermee kunt u een overspanning maken van maximaal 2,55 meter. Voor grotere plafonds gebruikt u speciale metal stud plafondprofielen: C60/27 en U27/27.

metal stud c profiel
C-profiel
Metal stud u profiel
U-profiel

De voordelen van een metal stud profiel

Het werken met metalstud profielen biedt veel voordelen. Zo is een metalstud profiel altijd recht en is het een materiaal dat niet gaat ‘werken’ na plaatsing, zoals met houten regels dikwijls wel het geval is. Verder zijn de profielen makkelijk op maat te knippen met een blikschaar en hoeft u dus niet in de weer met een zaag. En een metal stud profiel is makkelijk hanteerbaar, door het lichte gewicht. Het grootste voordeel is dan ook de snelheid waarmee u een metal stud wand of metal stud plafond maakt door het gebruik van het metalstud profiel.

Uitleg metal stud profielen vastzetten

Om metal stud profielen voor bijvoorbeeld een wand te monteren begint u op de grond. Het idee is dat de U-profielen op de grond en aan het plafond gemonteerd worden. Hier komen de C-profielen tussen te staan.

  • De horizontale U-profielen maakt u met schroeven (of slagpluggen in het geval van een betonnen vloer) vast aan vloer en plafond.
  • Daarna knipt u met een blikschaar de verticale C-profielen op maat en plaatst deze om de 60 cm. Let op eventuele scherpe randjes na het knippen.
  • De C-profielen zet u vast aan de U-profielen met behulp van teksschroeven of een fixeertang, ook wel metal stud tang genoemd.
  • Door het materiaal te perforeren worden de profielen met elkaar verbonden. De fixeertang is een handig stuk gereedschap als u vaker metal stud wanden monteert, maar als er sprake is van een eenmalige klus kunt u net zo goed gebruikmaken van de teksschroeven.

Liever uitbesteden? Maak gebruik van onze montageservice

Als u een beetje handig bent, is een metal stud wand of plafond zo gemaakt. Maar als u geen tijd heeft voor dit klusje, of klussen gewoonweg uw hobby niet is, dan staat onze professionele montageploeg voor u klaar. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen: 0226-741900.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud, glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Contact opnemen

Systeemplafonds.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) op 0226-741900 en via het contactformulier.

man-image

Verder lezen

Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen voor geluidsabsorptie…

akoestisch systeemplafond akoestiek geluidsisolatie plafond geluidsabsorptie platen

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Systeemplafond badkamer akoestisch plafondplaten waterbestendig vocht afstotend wit bruin plafond panelen douche toilet keuken

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa