Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie: de verschillen

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie zijn twee verschillende dingen. Geluidsisolatie gaat over het buiten of juist binnen houden van geluid, terwijl geluidsabsorptie te maken heeft met het verbeteren van de akoestiek en het dempen van het geluidsniveau in een ruimte. Voor beide zijn verschillende producten verkrijgbaar die geluidsproblemen verhelpen of voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan geluidsisolerende plafondplaten voor isolatie en aan akoestische plafondeilanden voor geluidsabsorptie.

Voorkom geluidsoverlast met de juiste geluidsisolatie

Verkeersgeluiden, harde muziek, de televisie van de buren. Of het nu gaat om een woning, kantoorgebouw of ander bedrijfspand, geluidsoverlast is een van de vervelendste dingen die er is. Onderschat het belang van de juiste producten voor geluidsisolatie dus niet! Sommige geluiden wilt u in de ruimte houden, terwijl u andere geluiden juist wilt buitensluiten. Geluidsisolatie op het plafond aanbrengen, is bijvoorbeeld een van de stappen die u kunt zetten, naast het aanbrengen van geluidsisolatie op wanden.

akoestiek op kantoor werk verbeteren geluidsabsorptie geluidsisolatie

Verbeter de akoestiek met producten die geluid absorberen

Een goede akoestiek is de sleutel tot een ruimte waar het fijn verblijven is. Afhankelijk van het gebruik van de ruimte wordt bepaald welke akoestische oplossingen (lees: producten die geluid absorberen) het meest passend zijn. In een vergaderruimte is bijvoorbeeld de spraakverstaanbaarheid van groot belang, terwijl men op de werkplek geen concentratieverlies wil hebben door collega’s die gezellig, maar iets te luid bij het koffiezetapparaat staan te praten. Door middel van het plaatsen van bijvoorbeeld akoestische panelen en plafondeilanden die zorgen voor geluidsabsorptie, verbeteren wij de akoestiek in een ruimte. Dit komt de productiviteit van medewerkers en/of het woonplezier ten goede.

In ons assortiment vindt u producten voor ieder geluidsprobleem. Van geluidsisolerende tot geluidsabsorberende producten. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, dus neem vandaag nog contact met ons op.

systeemplafonds.nl logo systeemplafonds

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online