Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Inleg, doorzak en verdekt systeemplafond

Inleg, doorzak en verdekt systeemplafond

Wat is het verschil tussen een inleg, doorzak en verdekt systeemplafond?

Wanneer u bezig bent met het kiezen van een plafondtegel voor een systeemplafond komt u regelmatig de woorden ‘verdekt’, ‘doorzak’ en ‘inleg’ tegen. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Het belangrijkste om te weten is dat ze alle drie staan voor een ander soort systeemplafond, ieder met een eigen uitstraling. We leggen u uit wat de verschillen zijn.

Inleg montage systeemplafond

Inleg systeemplafond

Een inleg systeemplafond is eigenlijk het ‘klassieke’ systeemplafond. Bij dit plafond liggen de platen gelijk aan het systeem, waardoor de profielen zichtbaar zijn. Dit is het meest voorkomende systeemplafond. Fabrikanten geven dit type systeemplafond vaak aan met de letter ‘A’. Qua profielen heeft u de keus uit twee breedtes, inlegplaten kunnen namelijk zowel in een 15 als 24 mm systeem ingelegd worden. Het verschil hierbij is dat het zichtbare profiel een stukje breder is in het systeemplafond. Daarnaast hebben wij inleg plafondtegels verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren.

 

Doorzak systeemplafond

Doorzak systeemplafond

Bij een doorzak plafond zakken de plafondplaten verder naar beneden dan bij een inleg systeemplafond. De plafondtegels die gebruikt worden voor een doorzak systeemplafond hebben een uitsparing, waardoor ze gedeeltelijk over het profiel heen zakken. Een doorzak systeemplafond geeft ruimtes een eigentijdse, unieke uitstraling en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kantoren en vergaderzalen. Doorzak plafondplaten kunnen in een 15 en 24mm systeem gelegd worden, maar let op! In tegenstelling tot het inleg systeemplafond, zijn er bij een doorzak plafond wel verschillende plafondplaten nodig. Een doorzak plafondplaat van 24mm kan bijvoorbeeld niet ‘doorzakken’ bij een 15mm profiel, omdat de platen hierbij te groot zijn.

Verdekt systeemplafond

Verdekt systeemplafond

Bij een verdekt systeemplafond zijn de profielen niet zichtbaar. Voor een systeemplafond verdekt worden speciale plafondtegels gebruikt met een uitsparing die het profiel omsluit. Een systeemplafond verdekt is de perfecte keuze voor ruimtes waar u een moderne en luxe sfeer wilt. Bekijk de afbeeldingen hieronder als voorbeeld van dit type systeemplafond.

 

 

Tot slot is het nog handig om te vermelden dat vele merken van plafondplaten hun eigen benamingen gebruiken voor hun tegels. Zo kom je bij Armstrong bijvoorbeeld de term ‘tegular’ tegen voor de doorzak 24mm platen, terwijl zij de doorzak 15mm platen ‘microlook’ noemen. Om het voor u makkelijker te maken kun je op onze productpagina’s bekijken welke opties er zijn per merk en type plafondplaat. Wij houden altijd de termen ‘inleg’, ‘doorzak’ en ‘verdekt’ aan.

Hulp nodig bij het kiezen?

De keuze voor een bepaald soort systeemplafond heeft ook gevolgen voor de te gebruiken verlichting in een ruimte. En u wilt niet alleen een mooi plafond, u wilt ook een plafond dat voldoet aan de veiligheidsnormen en met bepaalde eigenschappen op het gebied van akoestiek en (geluids)isolatie. Wij geven u graag advies op maat over het perfecte systeemplafond voor uw ruimte! Indien gewenst kunnen wij het systeemplafond ook voor u monteren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verder lezen

rockfon eclipse plafondeiland akoestische plafondpanelen plafondplaten akoestiek systeemplafonds.nl hilversum

Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen voor geluidsabsorptie…

akoestisch systeemplafond akoestiek geluidsisolatie plafond geluidsabsorptie platen

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Rockfon Royal Doorzak

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa