Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud wanden

Metal stud wanden

Metal stud wanden worden gebruikt om op een eenvoudige en snelle manier scheidingswanden of voorzetwanden te creëren. Wilt u uw zolder of kantoor bijvoorbeeld opdelen in meerdere ruimtes? Dan is een metalstud wand een uitstekende keuze. Met metal stud voorzetwanden bent u snel van oude of scheve muren af, of kunt u zorgen voor een betere isolatie (zowel thermische isolatie als geluidsisolatie). Tot slot is een metal stud wand plaatsen heel eenvoudig, maar mocht u deze klus toch liever uitbesteden, dan hebben wij ook een montageploeg ter beschikking staan.

Wat is een metalstud wand?

Nog niet zolang geleden gebruikte men vooral cellenbetonblokken, gipsblokken en houten regelwerk voor het maken van binnenwanden. Maar metal stud wint aan terrein bij zowel particulieren als de bouwwereld, dankzij de vele voordelen. Zo is een metal stud wand een duurzame keuze, vanwege de lagere milieubelasting ten opzichte van de eerder genoemde binnenwanden. Daarnaast zijn metal stud wanden eenvoudig te monteren. Het enige dat u nodig heeft zijn metal stud profielen om het raamwerk mee te maken, plaatmateriaal (bijvoorbeeld gipsplaten), schroeven en indien nodig een vorm van isolatiemateriaal, zoals glaswol. Wanneer de wand staat kan deze, na het dichten van de naden, op iedere gewenste manier afgewerkt worden.

metal stud wanden profielen plafonds systeemplafonds scheidingswand voorzetswand metalstud prijzen wat is metal stud

Metal stud prijzen

De prijs van een metal stud wand is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van de belangrijkste is natuurlijk de oppervlakte van de wand, maar u heeft bijvoorbeeld voor wat betreft de metal stud profielen keus uit verschillende diktes. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse soorten plaatmaterialen en is het ook nog een optie om meerdere lagen plaatmateriaal aan te brengen voor een nog betere isolatie en brandwerendheid. Neem contact met ons op indien u meer informatie wenst over metal stud wanden prijzen. 

De voordelen van metalstud wanden

De voordelen van deze wanden beginnen al bij de metal stud profielen, want die zijn altijd recht (in tegenstelling tot hout) en makkelijk op maat te knippen. Daarnaast is een metal stud wand plaatsen een eenvoudige klus. De profielen zijn licht en makkelijk te hanteren, het monteren gaat snel en isolatiemateriaal is simpel aan te brengen. Bovendien kunt u dit type wand goed combineren met andere systemen, zoals een systeemplafond of glaswanden. Het is zelfs mogelijk om rondingen in de wand aan te brengen met behulp van flexibele profielen en buiggips. En een metal stud wand kan op iedere gewenste manier afgewerkt worden, zodat deze helemaal in de sfeer van de ruimte past. Daarnaast zijn de metal stud wanden eenvoudig om te bouwen in combinatie met metal stud plafonds.

DSC_2034 (1)

Hebben metal stud wanden ook nadelen?

Metal stud wanden kennen vrijwel geen nadelen. Een minpunt is dat een metal stud wand geen dragende constructie kan zijn. Dit betekent dat het niet verticaal belast mag worden door bijvoorbeeld een verdiepingsvloer. U ziet het: deze wanden hebben veel voordelen en geen noemenswaardige nadelen.

Wilt u ook metal stud voorzetwanden of scheidingswanden in uw huis of gebouw? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wie zijn wij?

Het team van Systeemplafonds.nl is al meer dan 20+ jaar actief als vakkundig afbouwbedrijf in systeemplafonds. Daarnaast hebben wij expertise in metal stud, glazen wanden, akoestiek, plafondeilanden, geluidsabsorberende houten plafonds en wanden. Systeemplafonds.nl is actief in Noord- en Midden-Nederland en zal dankzij de gespecialiseerde vakmannen elke klus professioneel voor u afhandelen. Onze focus ligt bij het realiseren van mooie projecten waar zowel klant als leverancier tevreden mee zijn. Communicatie staat bij ons centraal, wij luisteren naar de wensen van de klant en denken met u mee over het gewenste eindresultaat.

Contact opnemen

 

Systeemplafonds.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) op 0226-741900 en via het contactformulier.

man-image

Verder lezen

Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond speelt een grote rol bij het creëren van een goede akoestiek of het verbeteren van de bestaande akoestiek. Akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond zorgen voor geluidsabsorptie…

akoestisch systeemplafond akoestiek geluidsisolatie plafond geluidsabsorptie platen

Geluidsisolatie plafond

Geluidsproblemen in een ruimte kunnen ontstaan door gebrekkige geluidsisolatie van het plafond. Luchtgeluid, contactgeluid en flankerend geluid kunnen alle drie zorgen voor geluidsoverlast. Overlast die kunt voorkomen…

Systeemplafond badkamer akoestisch plafondplaten waterbestendig vocht afstotend wit bruin plafond panelen douche toilet keuken

Een systeemplafond in de badkamer

Heeft het plafond in uw badkamer zijn langste tijd wel gehad of wilt u uw badkamer met niet al te veel ingrepen een moderne, frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan…

Gratis Bezorging

Vanaf €1.750,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa