Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud profielen

Eenvoudig wanden en plafonds creëren met metal stud profielen

Bent u op zoek naar een simpele methode om wanden en plafonds te maken? Metal stud is het antwoord! Alles dat u nodig heeft zijn metal stud profielen, gipsplaten (of een ander plaatmateriaal), schroeven/pluggen en eventueel isolatiemateriaal, bijvoorbeeld glaswol. Het monteren is relatief eenvoudig en u kunt binnen de kortste keren genieten van uw nieuwe wand of plafond!

Verschillende soorten metalstud profielen

Er zijn twee soorten metal stud profielen in verschillende breedtes: U-profielen en C-profielen. Om een scheidings- of voorzetwand te maken heeft u beide soorten profielen nodig. De C-profielen worden verticaal geplaatst en de U-profielen horizontaal. Een C profiel metal stud wordt dan ook wel een verticaal profiel, MSV of staander genoemd, terwijl een metal stud U profiel ook bekend staat als horizontaal profiel, MSH of ligger. Belangrijk om te weten is dat het C profiel metal stud en het metal stud U profiel dat u gebruikt even breed moeten zijn, bijvoorbeeld beide 50 mm.
Voor een plafond in een kleine ruimte kunt u reguliere metalstud profielen gebruiken. Hiermee kunt u een overspanning maken van maximaal 2,55 meter. Voor grotere plafonds gebruikt u speciale metal stud plafondprofielen: C60/27 en U27/27.

De voordelen van een metal stud profiel

Het werken met metalstud profielen biedt veel voordelen. Zo is een metalstud profiel altijd recht en is het een materiaal dat niet gaat ‘werken’ na plaatsing, zoals met houten regels dikwijls wel het geval is. Verder zijn de profielen makkelijk op maat te knippen met een blikschaar en hoeft u dus niet in de weer met een zaag. En een metal stud profiel is makkelijk hanteerbaar, door het lichte gewicht. Het grootste voordeel is dan ook de snelheid waarmee u een metal stud wand of metal stud plafond maakt door het gebruik van het metalstud profiel.

Metal stud profielen vastzetten? Zo doet u dat!

Metal stud profielen vastzetten is niet ingewikkeld. De horizontale U-profielen maakt u met schroeven (of slagpluggen in het geval van een betonnen vloer) vast aan vloer en plafond. Daarna knipt u met een blikschaar de verticale C-profielen op maat en plaatst deze om de 60 cm. Let wel op eventuele scherpe randjes na het knippen! De C-profielen zet u vast aan de U-profielen met behulp van teksschroeven of een fixeertang, ook wel metal stud tang genoemd. Door het materiaal te perforeren worden de profielen met elkaar verbonden. De fixeertang is een handig stuk gereedschap als u vaker metal stud wanden monteert, maar als er sprake is van een eenmalige klus kunt u net zo goed gebruikmaken van de teksschroeven.

Twee linkerhanden? Maak gebruik van onze montageservice!

Als u een beetje handig bent, is een metal stud wand of plafond zo gemaakt. Maar als u geen tijd heeft voor dit klusje, of klussen gewoonweg uw hobby niet is, dan staat onze professionele montageploeg voor u klaar. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. En als u vragen heeft of wel een beetje advies kunt gebruiken weet u ons ook te vinden!

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

of bel naar:

0226-741900

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online