Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud plafond

Een metal stud plafond: simpel en strak

Wilt u een nieuw of verlaagd plafond in uw ruimte? De voor de hand liggende keuze is dan een systeemplafond, maar misschien is een metal stud plafond ook wel iets voor u. Naast voorzetwanden en scheidingswanden kunt u namelijk met metalstud ook een plafond creëren. De montage is eenvoudig, doordat u de profielen makkelijk op maat kunt knippen. En doordat de profielen licht van gewicht zijn, wordt het werken aan een plafond een stuk prettiger. Nadat de naden tussen de plafondplaten gedicht zijn, kunt u het plafond op iedere gewenste manier afwerken.

Een metal stud plafond maken

Voor een plafond met metal stud in een relatief kleine ruimte gebruikt u in principe dezelfde profielen als voor een metal stud wand. De C-profielen gaan tegen de korte zijden van de ruimte en de U-profielen tegen de langere kanten. Maar let op: met de reguliere metal stud profielen is er een beperkte overspanning mogelijk. Er zijn ook metal stud profielen speciaal voor plafonds: C60 en U27. Deze metal stud plafondprofielen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en hiermee kunnen langere overspanningen gemaakt worden. Perfect voor grotere ruimtes dus!

Metal stud plafond max overspanning

De breedte van de metal stud profielen en de beplating bepalen de maximale overspanning van een metalstud plafond. Met profielen van 50 mm breed en enkele beplating van 12,5 mm kan bijvoorbeeld een overspanning gemaakt worden van maximaal 2,55 meter. U dient dan wel de profielen met een tussenafstand van 30 cm te plaatsen. Met metal stud profielen van 125 mm breed kunt u overspanningen maken tot wel 5 meter. En door het aanbrengen van een extra (multiplex) ophangstrook kan de overspanning zelfs nog groter gemaakt worden.

Het is ook mogelijk om in een gedeelte van een ruimte een verlaagd plafond met metal stud te maken. In een keuken kunt u zo bijvoorbeeld de afzuigkap in een metalstud plafond plaatsen en het plenum (ruimte tussen het bouwkundig en metal stud plafond) kunt u gebruiken voor het netjes wegwerken van de luchtafvoerbuis. Een ideale oplossing voor het wegwerken van lelijke buizen of aanwezige bedrading!

De prijs van een metal stud plafond per m2

De prijs van een metal stud plafond per m2 wordt vooral bepaald door de grootte van het plafond. De materiaalkeuze hangt namelijk samen met de overspanning die gerealiseerd moet worden. Voor kleine plafonds met een maximale overspanning van 2,55 meter kunt u bijvoorbeeld reguliere metal stud profielen gebruiken, terwijl er voor grotere plafonds speciale plafondprofielen aan te pas komen. Daarnaast is de prijs van een plafond met metal stud ook afhankelijk van het type beplating.

Natuurlijk adviseren wij u graag over de beste materialen voor uw metal stud plafond. Bel ons op 0226-741900 (maandag t/m vrijdag, 08.30-17.00 uur) of vul het contactformulier in. Via deze weg kunt u ook een vrijblijvende offerte opvragen.

Liever het plafond laten monteren?

Begint het u een beetje te duizelen door al die millimeters, plafondplaten, centimeters, U-profielen en C-profielen? Wij kunnen het plafond ook voor u monteren. En wanneer u onze montageploeg inschakelt, hoeft u geen bezorgkosten te betalen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

of bel naar:

0226-741900

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online