Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Metal stud wanden

Metal stud wanden worden gebruikt om op een eenvoudige en snelle manier scheidingswanden of voorzetwanden te creëren. Wilt u uw zolder of kantoor bijvoorbeeld opdelen in meerdere ruimtes? Dan is een metalstud wand een uitstekende keuze. En met metal stud voorzetwanden bent u snel van die lelijke of scheve muur af, of kunt u zorgen voor een betere isolatie (zowel thermische isolatie als geluidsisolatie). Bovendien is een metal stud wand plaatsen heel eenvoudig, maar mocht u deze klus toch liever uitbesteden, dan hebben wij ook een montageploeg ter beschikking staan.

Wat is een metalstud wand?

Nog niet zolang geleden gebruikte men vooral cellenbetonblokken, gipsblokken en houten regelwerk voor het maken van binnenwanden. Maar metal stud wint aan terrein bij zowel particulieren als de bouwwereld, dankzij de vele voordelen. Zo is een metal stud wand een duurzame keuze, vanwege de lagere milieubelasting ten opzichte van de eerder genoemde binnenwanden. Daarnaast zijn metal stud wanden eenvoudig te monteren. Het enige dat u nodig heeft zijn metal stud profielen om het raamwerk mee te maken, een plaatmateriaal (bijvoorbeeld gipsplaat), schroeven en indien nodig een vorm van isolatiemateriaal, zoals glaswol. En wanneer de wand staat kan deze, na het dichten van de naden, op iedere gewenste manier afgewerkt worden.

Metal stud wanden prijzen

De prijs van een metal stud wand is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van de belangrijkste is natuurlijk de oppervlakte van de wand, maar u heeft bijvoorbeeld voor wat betreft de metal stud profielen keus uit verschillende diktes. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse soorten plaatmaterialen en is het ook nog een optie om meerdere lagen plaatmateriaal aan te brengen voor een nog betere isolatie en brandwerendheid. Neem contact met ons op indien u meer informatie wenst over metal stud wanden prijzen. 

De voordelen van metalstud wanden

De voordelen van deze wanden beginnen al bij de metal stud profielen, want die zijn altijd recht (in tegenstelling tot hout) en makkelijk op maat te knippen. Daarnaast is een metal stud wand plaatsen een eenvoudige klus. De profielen zijn licht en makkelijk te hanteren, het monteren gaat snel en isolatiemateriaal is simpel aan te brengen. Bovendien kunt u dit type wand goed combineren met andere systemen, zoals een systeemplafond of glaswanden. Het is zelfs mogelijk om rondingen in de wand aan te brengen met behulp van flexibele profielen en buiggips. En een metal stud wand kan op iedere gewenste manier afgewerkt worden, zodat deze helemaal in de sfeer van de ruimte past. Daarnaast zijn de metal stud wanden eenvoudig om te bouwen in combinatie met metal stud plafonds.

Hebben metal stud wanden ook nadelen?

Eigenlijk kennen metal stud wanden geen nadelen. Maar als we dan toch iets moeten noemen: een metal stud wand is geen dragende constructie en mag dan ook niet verticaal belast worden door bijvoorbeeld een verdiepingsvloer. U ziet het: deze wanden hebben veel voordelen en geen noemenswaardige nadelen.

Wilt u ook metal stud voorzetwanden of scheidingswanden in uw huis of gebouw? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

of bel naar:

0226-741900

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online

jQuery(window).scroll(function() { if (jQuery(window).scrollTop() > 800) { jQuery("article").css({position: 'relative'}); } else { jQuery("article").css({position: 'fixed'}); } });