Ma – Vri 8:30 tot 17:00

Akoestische plafondpanelen

Akoestiek verbeteren? Kies voor een akoestisch systeemplafond of plafondeiland!

Wist u dat een slechte akoestiek in een ruimte kan leiden tot concentratieverlies? En heeft u ook weleens gemerkt dat mensen harder gaan praten in een ruimte met slechte akoestiek, waardoor u uw gesprekspartner nauwelijks nog kan verstaan? Het is ontzettend vervelend als uw medewerkers hinder ondervinden van de hoeveelheid geluiden tijdens het werken, of als uw gasten niet meer van hun eten kunnen genieten door een kakofonie van stemmen. En ook in huis kan een slechte akoestiek ergernis veroorzaken. Gelukkig is de akoestiek in een ruimte eenvoudig te verbeteren met een akoestisch systeemplafond of een akoestisch plafondeiland.

Hoeveel akoestische plafondpanelen zijn er nodig?

Logischerwijs heeft u in een grote ruimte meer akoestische plafondpanelen nodig om de akoestiek te verbeteren, dan in een kleine ruimte. In de hele ruimte een geluidsabsorberend plafond plaatsen is een optie, evenals op verschillende plekken een akoestisch plafondeiland aanbrengen. Een goede vuistregel is dat voor een fijne akoestiek in een ruimte minimaal 30 à 40 procent van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende platen nodig is. En om aan de veilige kant te gaan zitten kunt u zelfs het beste uitgaan van 60 procent van het vloeroppervlak.

De diverse akoestische plafondplaten in ons assortiment kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Zo zijn er platen die direct aan het bouwkundig plafond bevestigd kunnen worden, voor zo min mogelijk hoogteverlies in een ruimte, maar ook platen die afgehangen worden aan speciaal metaaldraad.

Een rustige zone creëren

Op sommige plekken in een ruimte wordt meer geluid geproduceerd dan op andere plekken. Denk bijvoorbeeld aan het bureau waar allerlei telefoontjes gepleegd worden, de zithoek waar lekker gekletst wordt of de vergadertafel waar druk overlegd wordt. Om rustige zones te creëren, plaatst u de akoestische plafondplaten daar waar het meeste geluid geproduceerd wordt. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de geluidsabsorberende eigenschappen van deze platen.

Gebruik akoestische plafondpanelen als blikvanger

U kunt kiezen voor een onopvallend akoestisch systeemplafond, maar u kunt akoestische plafondplaten ook gebruiken als blikvanger in een ruimte. Zo hebben wij ronde plafondeilanden met verschillende diameters, maar ook grijze plafondeilanden in diverse formaten met een stoere, industriële look. Het is ook mogelijk om een beetje met een akoestisch plafondeiland te ‘spelen’, bijvoorbeeld door de platen op verschillende hoogtes te hangen. Zo zijn geluidsabsorberende plafondplaten niet alleen nuttig, maar voegen ze echt iets toe aan uw ruimte!

Advies nodig over het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte?

Wij denken graag met u mee over hoe u een betere akoestiek kunt creëren in uw ruimte. Sommige panelen zijn bijvoorbeeld perfect om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren, terwijl andere lagere frequenties absorberen. Wij kennen de unieke eigenschappen van al onze producten, dus neem contact met ons op voor advies (geheel vrijblijvend) of voor het opstellen van een offerte. Al onze plafondplaten zijn direct uit voorraad leverbaar, dus u kunt snel profiteren van de voordelen van een geluidsabsorberend plafond. En indien u dat wenst komen wij het plafond ook nog voor u monteren! Natuurlijk hoeft u dan geen bezorgkosten te betalen, die nemen wij voor onze rekening.

plafondeiland
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

of bel naar:

0226-741900

Gratis Bezorging

Vanaf €1.250,-

Top klantenservice

Professioneel keuze advies

100% Veilig Betalen

iDEAL / PayPal / MasterCard / Visa

© Systeemplafonds 2021
Website of webshop laten bouwen? – Creativs.online